Add Recipe

Аншоа с магданоз

  • Подготовка
    1 час
  • Готвене
    20 мин.
  • Преглед
    160

Рибата се изчиства и се слага в дълбок съд. Полива се с олио и се разбърква. Нарежда се плътно в буркан, като между редовете се посипва обилно с нарязан магданоз. Залива се с олио, така че да се покрие. Така приготвената риба може да се запази няколко седмици. Сервира се върху филия хляб, намазана с краве масло.

Аншоата се изчиства по следния начин: С палеца и показалеца на лявата ръка се хваща тялото малко под главата, а със същите пръсти на другата ръка – самата глава. Тя се извива по посока на корема, костта се отчупва там, където се опират пръстите на двете ръце, и се изтегля по дължината на корема и опашката. Така заедно с главата се изчистват и

вътрешностите. След това рибата се хваща пак с лявата ръка за опашката, а палецът и показалецът на дясната ръка извършват притискащо движение по дължината на рибата. По този начин се премахват част от ненужната кожа и костите. Същото се прави и върху другата страна на рибата. После се отскубва малката гръбна перка и рибата се поставя с съд с вода. Измива се и се накисва във вода и оцет за 1 час, след което се обезкостява и се разделя на филета по следния начин: Рибата се притиска с два пръста силно в областта на опашката, захваща се месото и се изтегля по посока на главата. След това по обратен път, като се държи средната кост, се изтегля и другото филе.

Съставки

Дали случайно не ви харесва и нещо от тук?

Leave a Review

X